Pizza Patacón
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Friends of hive I would like to share a food experiment that I have been doing on several occasions. This is the pizza with plantain dough, all this arises from the desire to eat healthy and also looking for a substitute for wheat flour. Which makes it more attractive and healthier to the lifestyle I'm implementing in this new stage, so get those palates ready and let's go straight to the kitchen.
Ingredientes
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Ingredients
masa para la pizza🔹pizza bread
- 1 plátano maduro
1 Ripe Plantain
- 1 plátano verde
1 green plantain
- 1 taza de Harina de avena (sin gluten) o maíz
1 cup oat flour (gluten free) or corn flour
- 1 huevo
1 egg
- 1 cda de aceite vegetal
1 teaspoon vegetable oil
- 1/2 cda de sal
1/2 teaspoon salt
- 1 cdita de orégano
1/2 teaspoon orégano
Salsa🔹Sauce
- Salsa de tomate para pizza
Tomato sauce for pizza
- 1 taza de Carne de soya hidratada
1 cup meat soy
- 1 Cebolla
1 onion
- 1/2 cdita Albahaca en polvo
1/2 teaspoon albahaca
- 4 dientes de ajo
4 garlic
- Sal
Salt
Contornos🔹Contours
Los que desees, acá te doy algunas opciones.
I give you some options here
- Queso
Cheese
- Maíz
Sweet corn
- Pimentón rojo
Red paprika
- Aceitunas
Olives
- Champiñones
Mushrooms
Etc.
Nota:
No coloco ningun ingrediente cárnico porque no consumo carne animal, por eso de sustituto coloque la carne de soya. Por tal motivo, ustedes coloquen el ingrediente que deseen, acá nos concentramos más es en la masa de platano.Note:
I do not use any meat ingredient because I do not consume meat, so I use soy as a substitute. For this reason you can add the ingredient of your choice, here we concentrate more on the plantain dough.
Preparación
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Preparation
- Primero ralla los dos plátanos con un rallador en un mismo bowl.
First grate the two Plantain with a grater in the same bowl.
- Por consiguiente coloca el huevo, la sal, el aceite y el orégano, empieza amasar.
Then add the egg, salt, oil and oregano and start kneading.
- Luego poco a poco vas introduciéndo la taza de harina de avena o de maíz, en este paso vas a tomarlo a tu criterio si quieres colocar un poco más. Lo importante es que quede manejable para trabajar.
Then little by little you introduce the cup of oatmeal or corn flour, in this step you will take it at your discretion if you want to put a little more. The important thing is that it is easy to work with.
- Dejamos a un lado la masa y ahora nuestra concentración va hacia la salsa. Buscarás la mejor manera de hacer tu salsa de tomate, sea casera o comprada. Luego, recuerda hidratar tu soya (esto es opcional)
We put aside the dough and now our concentration goes to the sauce. You will find the best way to make your tomato sauce, whether it is homemade or purchased. Then, remember to hydrate your soy meat (this is optional).
- Pica la cebolla, pela tus ajos y con un poco de mantequilla sofríe hasta que quede doradito.
Chop the onion, peel your garlic and sauté with a little butter until golden brown.
- Vierte tu salsa especial de pizza y la carne de soya, echa tu sal y la albahaca, esto le da un toque divino.
Pour your special pizza sauce and soy meat, add your salt and basil, this gives it a divine touch.
- Toma un sarten y engrasalo con aceite o mantequilla, la cantidad es suficiente para dos pizzas pequeñas. Esparce la masa por todo el sarten y dejala a fuego lento por 10 min.
You will take a frying pan and grease it with oil or butter, the quantity is enough for two small pizzas. So you divide the amount to spread it then in the pan and put the lid on it, let it simmer for 10 min.
- Pasado los 10 minutos voltea la masa para luego colocar tu salsa especial y los contornos que desees (queso, aceitunas, maíz, champiñones, etc) y tapalo para dejarlo 5 a 7 minutos a fuego lento.
After 10 minutes, turn the dough over and then place your special sauce and the contours of your choice (cheese, olives, corn, mushrooms, etc). And cover and simmer for 5 to 7 minutes.
- Ya la pizza Patacón esta lista para sacarla de la sarten y emplatar. Es super fácil, super saludable, lo cual se ha convertido en una de mis opciones favoritas. En este caso utilice queso de garbanzo que lo hace nutritivo en proteínas, hierro, son ricos en ácidos grasos, omega 6 y leticina. Tiene alto aporte en Potasio, magnesio y calcio, pero luego les traeré un post completo sobre esta asombrosa receta.
The Patacon pizza is now ready to take out of the pan and plate. It's super easy, super healthy, which has become one of my favorite options. In this case use chickpea cheese which makes it nutritious in protein, iron, rich in fatty acids, omega 6 and leticin. It is high in potassium, magnesium and calcium, but I will bring you a full post on this amazing recipe later.
¿Cual es la ventaja de sustituir la masa de harina de trigo por platano?🔹What is the advantage of substituting Plantain for wheat flour dough?
El plátano verde es alto en fibra, potasio, magnesio, ácido fólico y vitamina C. Tiene buen aporte de hidratos de carbono y bajo aporte en grasas, mejora la salud cardiovascular por su contenido de calidad en potasio.
Green plantain are high in fiber, potassium, magnesium, folic acid and vitamin C. It has a good carbohydrate and low fat content and improves cardiovascular health due to its high quality potassium content.
El plátano maduro contiene de igual manera vitamina A y C, magnesio y azúcares que lo hace excelente para un subidón de energía. Si es tu caso que no puedas porque eres diabético, puedes sustituirlo por platano verde.
The ripe plantain also contains vitamin A and C, magnesium and sugars that make it excellent for an energy boost. If you can't because you are diabetic you can substitute it with green plantain.
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