# ENG ## Hello dear Steemians. How are you? Hope very well. Tonight I bring to you a natural, tasty and healthy Mere or Grouper fish with vegetables. A recipe of a dear friend who lives in the coast of south Atlantic here in Argentina . Hope you can enjoy and I start with this quick recipe: [Source](https://pixabay.com/es/photos/el-mero-pan-peces-la-cocina-4444693/) ### Ingredients for 6 people: [Source](https://pixabay.com/es/photos/mero-pesca-barco-de-la-carta-597378/) 3 kg or 2.20462 lb. of Mere Fish (clean of scales and organs). [Source](https://pixabay.com/es/photos/jud%C3%ADas-verdes-cosecha-vegetales-1018624/) 300 grams or 10.58 oz of green beans. [Source](https://pixabay.com/es/photos/seta-champi%C3%B1%C3%B3n-blanco-primer-plano-219861/) 200 grams or 7.05 oz of mushrooms. [Source](https://pixabay.com/es/photos/pepper-green-vegetal-espa%C3%B1ol-3614814/) 3 green peppers. [Source](https://pixabay.com/es/photos/agricultura-pimientos-capsicum-1845868/) 1 red bell pepper. [Source](https://pixabay.com/es/photos/los-tomates-tomates-cherry-3409835/) 500 grams or 17.64 oz of cherry tomatoes. 2 onions. 2 cloves of garlic. 1 small pumpkin. Parsley. Fish broth. 2 kilos or 4lb 6.550 oz of potatoes. 1/2 glass of white wine. Extra virgin olive oil. Himalayan Salt or Sea Salt ### How to prepare it: 1°Wash the beans, cut them in 3 parts along the length and put them in boiling water for about 10 minutes. In that time we clean the Grouper of scales and organs and we dry it with paper of kitchen, (we leave him the head and the tail). 2º: Cut the onions very fine (in julienne) and season them with olive oil and salt and put the onion to brown. When the onion begins to clarify add the garlic and cook 5 minutes more (reserve). 3°Cut the mushrooms into slices and sauté in the frying pan with oil and salt for 5 minutes (reserve). 4°Add to the onion and garlic, green peppers, red peppers, mushrooms and pumpkin, all cut into slices, a little salt and cook over a low heat for about 5 minutes more. 5º We cut the potatoes in slices of half centimeter of width and we cooked them 5 minutes in a fryer.3/4 of the potatoes will go to the tray where the fish will cook together with the rest of the vegetables. The rest of the potatoes will be put in another tray inside the oven at the same time as the fish. 6°Cut the cherry tomatoes in halves and add a little fish stock to the tray. 7°Preheat the oven 200º Celsius (392º Fahrenheit) and add the fish to the tray, placing it in the middle of the oven with heat underneath and on top for about 5-6 minutes, then lower the oven to 180º Celsius (356º Fahrenheit) and cook everything for 60 minutes, about twenty minutes for each kilo of weight of the fish. 8°When the eye of the grouper becomes totally white, it is already well cooked (for this reason we leave the head). 9º: After half an hour of cooking we will add fish broth to the tray and half a glass of white wine. To plate, add finely chopped parsley over the whole tray, if you wish you can season the potatoes that go alone with Provencal or oregano. ESP ## Hola queridos Steemians. Como están? Espero que muy bien. Esta noche les traigo una receta de Mero con Verduras,natural, sabrosa y saludable. Una receta de un amigo que vive en la costa del Atlantico sur. Espero que puedas disfrutarla y comienzo con esta rápida receta: ### Ingredientes para 6 personas: 1 Pez Mero de 3 kilos o 2.20462 libras(limpio de escamas y órganos). 300 gramos o 10.58 oz de porotos verdes. 200 gramos o 7.05 oz de champiñones. 3 morrones verdes. 1 morrón rojo. 500 gramos o 17.64 oz de tomates cherry. 2 cebollas. 2 dientes de ajo. 1 calabaza pequeña. Perejil. Caldo de pescado. 2 kilos o 4lb 6.550 oz de papas. 1/2 vaso de vino blanco. Aceite de oliva extra virgen. Sal del Himalaya o sal de Mar ### Cómo se cocina: 1º.- Lavamos los porotos,los cortamos en 3 partes a lo largo y los ponemos en agua hirviendo unos 10 minutos. En ese tiempo limpiamos el Mero de escamas y órganos y lo secamos con papel de cocina, (le dejamos la cabeza y la cola). 2º.- Cortamos las cebollas bien finas (en juliana) y las condimentamos con aceite de oliva y sal y ponemos la cebolla a dorarse. Cuando la cebolla empiece a clarear agregamos el ajo y cocinamos 5 minutos mas (reservamos). 3º.- Cortamos los champiñones en laminas y salteamos en la sartén con aceite y sal durante 5 minutos (reservamos). 4º.- Agregamos a la cebolla y el ajo, los morrones verdes, el morrón rojo, los champiñones y la calabaza, todo cortado en rodajas, un poco de sal y cocinamos a fuego lento unos 5 minutos más. . 5º.- Trozamos las papas en rodajas de medio centímetro de ancho y las cocinamos 5 minutos en una freidora.3/4 de las papas irán a la bandeja donde se cocinará el pescado junto con el resto de las verduras. Las demás papas las pondremos en otra bandeja dentro del horno al mismo tiempo que el pescado. 6º.-Cortar los tomates cherry en mitades y agregar a la bandeja junto a un poco de caldo de pescado. 7º.- Precalentar el horno 200º centígrados (392 grados Fahrenheit) y agregar el pescado a la bandeja, situándola en la mitad del horno con calor debajo y en la parte superior por unos 5-6 minutos, luego bajaremos el horno a 180º centígrados (356 grados Fahrenheit) y cocinaremos todo por 60 minutos, unos veinte minutos por cada kilo de peso del pescado. 8º.-Cuando el ojo del Mero se ponga totalmente blanco, ya está bien cocido (por esto dejamos la cabeza). 9º.-Cuando haya pasado media hora de cocción le agregaremos caldo de pescado a la bandeja y medio vaso de vino blanco. Para emplatar agregaremos perejil picado bien fino sobre toda la bandeja, si lo deseas puedes condimentar las papas que van solas con provenzal u orégano. ### Hope you can enjoy this meal soon for Christmas and can choose a healthy option and not that heavy and unhealthy foods. #### Want to know what meal is popular in your country or what meal you adopt or adapt from another part in the world to your home or business. Please tell me any suggest or opinion in comments below. ### Espero que puedas disfrutar pronto de esta comida para Navidad y puedas elegir una opción saludable y no esa comida pesada y poco saludable. #### Quiero saber qué plato es popular en tu país o qué plato adoptas o adaptaste de otra parte del mundo a tu hogar o negocio. Por favor, dígame cualquier sugerencia u opinión en los comentarios que aparecen a continuación. [
](https://steemit.com/@healthrecipes)
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