I was talking with my boyfriend about how we could include the arepa (which is our daily food) without affecting our health, and looking for options on the internet appeared several that I will be sharing, today the protagonism takes the Arepa of bran, cilantro and oats, with these ingredients increases the amount of fiber and substantially improves digestion, does not fall heavy at all and is delicious. Not to mention that thanks to the oatmeal also lowers the glycemic index of this meal, so it is also good for diabetics!
Ingredients
(Makes 4 arepas)
- Half a cup of chopped cilantro
- 3 tablespoons of bran or wheat bran
- 3 tablespoons of oat flakes
- 1 cup corn flour
- 1 cup water
- salt
Preparation
In a bowl place the water and add a pinch of salt, then the flour, the chopped coriander and the bran, mix.
Then add the oatmeal, this will prevent the flakes from hydrating and will give a crunchier touch and better consistency to the dough.
Make small balls of dough and flatten them giving them a round shape, I made them in the tostiarepas, but you can also place them on a hot griddle, previously oiled.
After being ready you can fill them with whatever you want, it can become an option to include vegetables in children's meals, it is also a healthy option for people suffering from digestive diseases such as inflammatory colopathy and constipation.
Enjoy your meal! 😁
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Hola! Bienvenido a esta saludable entrada 😁
Estaba conversando con mi novio sobre cómo podríamos incluir la arepa (que es nuestro alimento diario) sin que nos afecte la salud, y buscando opciones en internet aparecieron varias que iré compartiendo, hoy el protagonismo lo lleva la Arepa de afrecho, cilantro y avena, con esos ingredientes aumenta la cantidad de fibra y mejora sustancialmente la digestión, no cae pesada en absoluto y es deliciosa. Sin contar con que gracias a la avena disminuye también el índice glucémico de esta comida, así que también es buen para diabéticos!
Ingredientes
(Rinde 4 arepas)
- Media taza de cilantro picado
- 3 cucharadas de afrecho o salvado de trigo
- 3 cucharadas de avena en hojuelas
- 1 taza de harina de maíz
- 1 taza de agua
- sal
Preparación
En un bol se coloca el agua y se le añade una pizca de sal, luego la harina, el cilantro picado y el afrecho, se mezcla.
Luego se añade la avena, esto permitirá que no se hidraten las hojuelas y así le da un toque más crujiente y mejor consistencia a la masa.
Se hacen bolitas de masa y se aplastan dándole una forma redonda, yo las hice en el tostiarepas, pero también se puede colocar en una plancha caliente, previamente aceitada.
Luego de estar listas las puedes rellenar con lo que desees, puede convertirse en una opción para incluir vegetales en las comidas de los niños, también es una opción saludable para las personas que sufren de enfermedades digestivas como colopatias inflamatorias y estreñimiento.
Buen provecho! 😁
Originally posted here: https://hive.blog/hive-120078/@anakmf10/recipe-arepa-de-afrecho-cilantro-and-oatmeal
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