Saturday, August 24, 2019

Healthy granola bars recipe-Zdrowe batoniki granola

https://img.esteem.ws/gjmilfwj6q.jpg
Oh my! Those granola bars are so delish!! Even my kids asked for more and they don’t usually like half of those ingredients!

gjmilfwj6q.jpg

Today I am making another batch but this time I will add protein powder to make protein granola bars. This recipe calls for dates but u can use any dried fruit. I personally wouldn’t use substitutes because dates are adding nice Carmel flavour and helping glue all ingredients very well.... but everybody is different so you can use anything you have馃槈

hzgwqyd3e2.jpg

Prunes contain half less carbs then dates and are good substitute but they are softer so you will need to adjust water up to your desired consistency and add more sweetener. I wrap each one individually in plastic wrap and they last for a long time in the fridge. They’re sweet and chewy and full of whole-food fibre! Ingredients for 6 bars 90g oats 30g desiccated coconut 140g Pitted dates or dried Prunes 30g your fave. nuts, chopped 50g peanut butter or almond butter 50ml water 1tblsp cocoa powder 2tblsp or more sweetener or maple syrup Protein powder(optional) This recipe is versatile other ingredients to go with this are: Pumpkin seeds Sesame seeds Chia seeds Sultanas Orange zest Sugar free melted chocolate for drizzling

gjmilfwj6q.jpg

Method 1.In a food processor, pulse the oats, coconut and cacao powder a few times until combined. 2.Add in the almond or peanut butter and pitted dates ,process until everything is incorporated and in very thick consistency. 3.Add in water 1 tablespoon at a time if necessary to make everything sticky (I needed 3 tablespoons). Add chopped nuts and mix again.The dough should stick together when pressed between your fingers. 4.Press the mixture firmly into a lightly greased 9x13 inch baking dish until flat. Place in the fridge for about 30 minutes. Cut into rectangles or squares.

lash2wj31g.jpg

Macros per 1bar (Out of 6) Calories 235 Fat 11,8g Carbs 25,5g or less if using prunes Protein 5,6g Fibre 4g Enjoy!! * Polish translation Wow! Te batoniki muesli s膮 tak pyszne! Nawet moje dzieci poprosi艂y o wi臋cej i zwykle nie lubi膮 po艂owy tych sk艂adnik贸w! https://img.esteem.ws/gjmilfwj6q.jpg Dzisiaj robi臋 kolejn膮 parti臋, ale tym razem dodam odzywke bia艂kowa, aby wyszly proteinowe batoniki Granola. Daktyle pelnia w tym przepisie wazna role, ale mo偶esz u偶y膰 innych suszonych owoc贸w. Osobi艣cie nie u偶ywa艂bym zamiennik贸w, poniewa偶 daktyle dodaj膮 przyjemnego smaku karmelu i pomagaj膮 bardzo dobrze sklei膰 wszystkie sk艂adniki ... ale ka偶dy jest inny, wi臋c mo偶esz u偶y膰 wszystkiego, co masz 馃槈 https://img.esteem.ws/hzgwqyd3e2.jpg) Suszone 艣liwki zawieraj膮 o po艂ow臋 mniej w臋glowodan贸w ni偶 daktyle i s膮 dobrym substytutem, ale s膮 bardziej mi臋kkie, wi臋c trzeba b臋dzie dostosowa膰 wod臋 do po偶膮danej konsystencji i doda膰 wi臋cej slodzika. Baton zawijam ka偶dy z osobna w foli臋.D艂ugo utrzymuj膮 si臋 w lod贸wce. S膮 s艂odkie,pyszne i pe艂ne b艂onnika! Sk艂adniki na 6 baton贸w 90g platkow owsianych blyskawicznych 30 g wiorkow kokosowych 140g Daktyle bez pestek lub suszone 艣liwki 30g Posiekane orzechy 50g mas艂a orzechowego lub mas艂a migda艂owego 50 ml wody 1 艂y偶ka kakao 2 艂y偶ki lub wi臋cej s艂odzika lub syropu klonowego odzywka bialkowa (opcjonalnie) Ten przepis nie jest wymagajacy, mozna tez dodac: Nasiona dyni ziarenka sezamu nasiona Chia Rodzynki Sk贸rka pomara艅czowa Rozpuszczona czekolada bez dodatku cukru https://img.esteem.ws/gjmilfwj6q.jpg) Metoda 1.W robocie kuchennym kilka razy pulsuj p艂atki owsiane, kokosowe i kakao, a偶 si臋 po艂膮cz膮. 2.Dodaj mas艂o migda艂owe lub mas艂o orzechowe i pestki, przetwarzaj, a偶 wszystko si臋 polaczy i b臋dzie o bardzo g臋stej konsystencji. 3.Dodaj 1 艂y偶k臋 sto艂ow膮 lub troszke wiecej je艣li to konieczne, aby wszystko si臋 zlepi艂o (ja potrzebowa艂am 3 艂y偶ek sto艂owych). Dodaj posiekane orzechy i ponownie wymieszaj. Ciasto powinno przylega膰 do siebie po naci艣ni臋ciu mi臋dzy palcami. 4.Wci艣nij mocno mas臋 do lekko nasmarowanego naczynia do pieczenia 9 x 13”. Umie艣膰 w lod贸wce na oko艂o 30 minut. Wytnij w prostok膮ty lub kwadraty. https://img.esteem.ws/lash2wj31g.jpg Makra na 1 baton (z 6) Kalorie 235 T艂uszcz 11,8g W臋glowodany 25,5 g lub mniej w przypadku suszonych 艣liwek Bia艂ko 5,6 g B艂onnik 4g Smacznego馃槈
Originally posted here: https://steemit.com/food/@healthandfitness/healthy-granola-bars-recipe-zdrowe-batoniki-granola

No comments:

Post a Comment