https://img.esteem.ws/gjmilfwj6q.jpg
Oh my! Those granola bars are so delish!! Even my kids asked for more and they don’t usually like half of those ingredients!

Today I am making another batch but this time I will add protein powder to make protein granola bars. This recipe calls for dates but u can use any dried fruit. I personally wouldn’t use substitutes because dates are adding nice Carmel flavour and helping glue all ingredients very well.... but everybody is different so you can use anything you have😉

Prunes contain half less carbs then dates and are good substitute but they are softer so you will need to adjust water up to your desired consistency and add more sweetener. I wrap each one individually in plastic wrap and they last for a long time in the fridge. They’re sweet and chewy and full of whole-food fibre! Ingredients for 6 bars 90g oats 30g desiccated coconut 140g Pitted dates or dried Prunes 30g your fave. nuts, chopped 50g peanut butter or almond butter 50ml water 1tblsp cocoa powder 2tblsp or more sweetener or maple syrup Protein powder(optional) This recipe is versatile other ingredients to go with this are: Pumpkin seeds Sesame seeds Chia seeds Sultanas Orange zest Sugar free melted chocolate for drizzling

Method 1.In a food processor, pulse the oats, coconut and cacao powder a few times until combined. 2.Add in the almond or peanut butter and pitted dates ,process until everything is incorporated and in very thick consistency. 3.Add in water 1 tablespoon at a time if necessary to make everything sticky (I needed 3 tablespoons). Add chopped nuts and mix again.The dough should stick together when pressed between your fingers. 4.Press the mixture firmly into a lightly greased 9x13 inch baking dish until flat. Place in the fridge for about 30 minutes. Cut into rectangles or squares.

Macros per 1bar (Out of 6) Calories 235 Fat 11,8g Carbs 25,5g or less if using prunes Protein 5,6g Fibre 4g Enjoy!! * Polish translation Wow! Te batoniki muesli są tak pyszne! Nawet moje dzieci poprosiły o więcej i zwykle nie lubią połowy tych składników! https://img.esteem.ws/gjmilfwj6q.jpg Dzisiaj robię kolejną partię, ale tym razem dodam odzywke białkowa, aby wyszly proteinowe batoniki Granola. Daktyle pelnia w tym przepisie wazna role, ale możesz użyć innych suszonych owoców. Osobiście nie używałbym zamienników, ponieważ daktyle dodają przyjemnego smaku karmelu i pomagają bardzo dobrze skleić wszystkie składniki ... ale każdy jest inny, więc możesz użyć wszystkiego, co masz 😉 https://img.esteem.ws/hzgwqyd3e2.jpg) Suszone śliwki zawierają o połowę mniej węglowodanów niż daktyle i są dobrym substytutem, ale są bardziej miękkie, więc trzeba będzie dostosować wodę do pożądanej konsystencji i dodać więcej slodzika. Baton zawijam każdy z osobna w folię.Długo utrzymują się w lodówce. Są słodkie,pyszne i pełne błonnika! Składniki na 6 batonów 90g platkow owsianych blyskawicznych 30 g wiorkow kokosowych 140g Daktyle bez pestek lub suszone śliwki 30g Posiekane orzechy 50g masła orzechowego lub masła migdałowego 50 ml wody 1 łyżka kakao 2 łyżki lub więcej słodzika lub syropu klonowego odzywka bialkowa (opcjonalnie) Ten przepis nie jest wymagajacy, mozna tez dodac: Nasiona dyni ziarenka sezamu nasiona Chia Rodzynki Skórka pomarańczowa Rozpuszczona czekolada bez dodatku cukru https://img.esteem.ws/gjmilfwj6q.jpg) Metoda 1.W robocie kuchennym kilka razy pulsuj płatki owsiane, kokosowe i kakao, aż się połączą. 2.Dodaj masło migdałowe lub masło orzechowe i pestki, przetwarzaj, aż wszystko się polaczy i będzie o bardzo gęstej konsystencji. 3.Dodaj 1 łyżkę stołową lub troszke wiecej jeśli to konieczne, aby wszystko się zlepiło (ja potrzebowałam 3 łyżek stołowych). Dodaj posiekane orzechy i ponownie wymieszaj. Ciasto powinno przylegać do siebie po naciśnięciu między palcami. 4.Wciśnij mocno masę do lekko nasmarowanego naczynia do pieczenia 9 x 13”. Umieść w lodówce na około 30 minut. Wytnij w prostokąty lub kwadraty. https://img.esteem.ws/lash2wj31g.jpg Makra na 1 baton (z 6) Kalorie 235 Tłuszcz 11,8g Węglowodany 25,5 g lub mniej w przypadku suszonych śliwek Białko 5,6 g Błonnik 4g Smacznego😉

Originally posted here: https://steemit.com/food/@healthandfitness/healthy-granola-bars-recipe-zdrowe-batoniki-granola
No comments:
Post a Comment